T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından Belediye Kültür Merkezinde verilen Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Projesi Temel Kooperatifçilik Eğitimine İlçemiz Kaymakamı Sayın Necati AKTAN, İlçe Belediye Başkanımız Sayın Nurişen KOÇAK, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin ERDEM NORTÇU, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül SELIŞIK, Ulusal Proje Koordinatörü Fatma GÜNGÖR, Ulusal Operasyon Sorumlusu Şermin ÖZDEMİR, FAO İş Geliştirme ve Girişimcilik Uzmanı Mehmet KUZU, Operasyon Sorumlusu Hikmet Yasir VELİOĞLU, Proje Destek ve Lojistik Asistanı Ömer Faruk TAŞ, Öbektaş Mahallesi Muhtarı Özlem ÇELİK, İkizli Mahallesi Muhtarı Nejdet İSEN, Karaören Mahallesi Muhtarı Ramazan SERT, Meşeli Mahallesi Muhtarı Mehmet OKUMUŞ ve Kooperatif üyeleri katıldı.
İlçe Kaymakamımız programda yapmış olduğu konuşmasında “Eğitim programıyla, Emirgazi Kadın Kooperatiflerimizin kadınlarımızın emeklerinin, alın terlerinin kendilerine kazanç olarak dönmesine vesile olacağına; Emirgazi ilçemizin birlik ve beraberliklerini güçlendireceğine yürekten inanıyorum. Kooperatifçilik, ortak bir amaca ulaşmak için ekonomik ve sosyal imkânların, yardımlaşma, dayanışma ve kefalet suretiyle bir araya getirilmesinden oluşan bir ortaklık türüdür. Kooperatifler; mal ve hizmetlerin üretiminde ve sunumunda, ortakların pazarlık gücünü arttırmada, tasarrufların ekonomiye kazandırılmasında, iş birliği yolu ile kişilerin sosyalleşmelerine katkı sağlayan sosyal kuruluşlar olarak da bütün dünyada kabul görmektedir.
Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de ekonomik koşullar kadınları girişimcilik aktivitelerine itmektedir. Özellikle kadınların zamanlarını ayarlayabilecekleri işler, bu anlamda öne çıkmakta ve kadınlar tarafından rağbet görmektedir.
Türkiye’de girişimci kadınlarımızın en dikkat çeken özellikleri ise; kendine güvenen, cesur ve sabırlı kişiler olmalarıdır. Kadınlarımız, daha temkinli ve daha özgüvenli hareket etmektedir. Kadınlarımızdaki haneye ek gelir sağlama, öğreticilik duygusu, yeni değişim ve durumlara ayak uydurma becerisi, gözlem yetenekleri, iyi iletişim kurma becerileri ve problem çözme başarısı kadınlarımızı iş hayatında başarılı kılmaktadır”. dedi.
Program FAO temsilcileri tarafından verilen eğitimin ardından sona erdi.